Ook hypnose kan worden ingezet, waarbij er gewerkt wordt met het onderbewuste. Het onderbewuste bepaald ons doen en laten zonder dat we daarbij stil staan. En dat doet het over het algemeen heel goed, het waarschuwt voor gevaar of herinnert ons aan gebeurtenissen die ervoor zorgen dat we op een bepaalde manier reageren maar soms kan het onderbewuste zorgen voor blokkades.

Deze blokkades (denk aan trauma, angsten) gaan we onderzoeken en door middel van hypnose verzachten en/of wegnemen.

 

Soms weet je gewoonweg niet waarom je op een bepaalde manier reageert maar doe je het wel ’steeds’ en levert dat een gevoel van bang, boosheid of verdriet op. Dit wordt opgepakt met hypnose zodat je inzicht krijgt in je innerlijke landkaart, zodat je weet wat maakt dat je een bepaalde weg steeds in blijft slaan. Als je dit helder hebt, ga je zelf wegen zoeken die zorgen voor andere gevoelens die je helpen je beter te voelen. Dit gebeurt over het algemeen in 1 sessie en er kunnen daarna meerdere sessies volgen om te kijken of er nog aan wegen gewerkt wordt of dat deze als landweg zijn aangelegd maar een snelweg moeten worden zodat jij je beter voelt en niet meer zoals ‘van ouds’ reageert.

Denk hierbij aan het altijd boos voelen als er iets is gebeurd tussen jou en je ouder(s) wat er nu voor zorgt dat je liever geen contact hebt ‘want dan weet je zeker dat het niet meer pijn kan doen dan nu’. Heel begrijpelijk, dat zeker, alleen die boosheid gaat opspelen en gaat zich meer verspreiden…dat wil je niet.

Na de hypnose is het niet zo dat alles opgelost is, maar de boosheid is minder/anders en/of maakt de situatie controleerbaarder zodat jij er makkelijker mee om kan gaan.

Het inplannen van afspraken

Na de aanmelding en intake, zal een account worden aangemaakt waarbij ouder(s) en/of kinderen de afspraken zelf kunnen inplannen.

Voor- en nameting

Voor de start van de behandeling en na de behandeling zal er een meting worden gedaan door middel van vragenlijsten zodat het effect van de behandeling gemeten wordt en de vooruitgang goed in beeld kan worden gebracht.